Chapek
Buskerud Fylkeskommune
Bassanova
Sparebankstiftelsen Modum Sparebank 1
Kynningsrud

Bluedust

Photo credit: Unknown

Bluedust er 4 musikere som kommer fra utkanten av Lombardia, Italia. De begynte sin reise sammen i 2011 etter tjue år med 360° musikalske opplevelser som begynte med med vennen Perry Meroni.

Ønsket om å bringe et ambisiøst og unikt prosjekt til Italia, knyttet til tradisjoner innen bluegrass-musikk, gjorde at disse musikerne nå har reist i flere år gjennom bluegrass universet med en frisk, men respektfull tilnærming til den tradisjonelle high lonesome-lyden, country, rock, gospel og tradisjonell musikk med en aldri så liten klype italiensk krydder.

What could possibly go wrong. Absolutt ingenting i følge oss, og vi gleder oss til besøk fra de Italienske herrene i Bluedust.


«Blue», reflekterer Kentucky-gress, «Dust», støvet på vinylene til Lester Flatt og Bill
Monroe, platene som alltid har påvirket lyden deres. Denne vennegjengen og musikere formidler en forestilling gjennom en enkelt stor membran mikrofon med de typiske harmoniene i perfekt gammel stil, og utvider grensene for det tradisjonelle. Noen av de som til vanlig ikke lytter til bluegrass musikk vil nok nikke anerkjennende til denne gjengen.

Bandets kjerneverdi når de er på scenen er å knytte bånd til publikum og etterlater et minne som vil vare. Basert i Italia spiller de ofte i utlandet hvor bandet har gjort seg beryktet ved å spille på de viktigste europeiske festivalene i Skottland, Frankrike, Holland, Tyskland og Sveits.

De har 4 plater utgitt: Blast From The Past, Fifties, Live at St Gotthard Pass og siste verk
i kronologisk rekkefølge: Travelin’,

Band medlemmer:

Josh Villa – Vokal og Mandolin

Dino Barbè – Banjo

Leo Di Giacomo – Gitar og Vokal

Stefano «Zampa» Zanrosso – Bass og Vokal