Konsertprogram 2018

Onsdag 11. juli
15:30:
Campkonsert med Strengeplukk ved Gulsrud leirsted
19:30: Konserter ved Fjordvåg Grendehus
Winding Road
Tre vikarer i ein trio

Torsdag 12. juli
15:30: Campkonsert med Gisle Harr
20:00
: Kirkekonsert i Gulsrud kirke med Silver Lining

Fredag 13. juli
18:00:
Festivalkveld ved Gulsrud leirsted
Kirby/Jonassen
Brokeland Bullets
Jeff Scroggins & Colorado (US)

Lørdag 14. juli
13:00 Barnekonsert med Blåstrå

Fra kl 18:00: Festivalkveld ved Gulsrud leirsted
Åpen scene
Cross Island Porch Band (DK)


Artister 2018

JEFF SCROGGINS & COLORADO (US)

Scroggins er kåret til National Banjo Champion to ganger og leder bandet bestående av flere meritterte musikere. Bandet er tidligere kåret til Emerging Artist of the Year av California Bluegrass Assosiation og byr på høyenergisk bluegrass og flotte vokalprestasjoner.

Bandet vil holde workshops i banjo, gitar, fele, mandolin og kontrabass 11.-13. juli- mer info kommer om dette og påmelding åpner snart! De spiller også under festivalkvelden fredag 13. juli.

http://www.jeffscrogginsandcolorado.com/


KIRBY/JONASSEN
To anspente banjoer, anvendt av to høyspente banjospillere med aksent. 

Lignende instrumenter, men forskjellige spillestiler – Paul Kirby sin klassiske old-time clawhammer/frailing-type banjoteknikk fra Appalachene møter Mikael Jonassen sin frenetiske, moderne bluegrass-stil.
 
De modale harmoniene og trofaste fjellrytmene fra clawhammer-banjoen flettes sammen med det stadig ekspanderende universet til synkopert, melodisk trefinger-plukking-banjo og skaper en nærmest hypnotisk, minimalistisk vegg av banjolyd.
Kombinert med de høye og lengtende tenorstemmene til utøverne, får det musikalske landskapet til en landlig sørstats-landsby på tidlig 1900-tall en ny og moderne europeisk vri. 
 
Paul Kirby – banjo/vokal
Mikael Jonassen – banjo/vokal

CROSS ISLAND PORCH BAND oppsto i 2014 i kjølvannet av noen
bluegrass-jam’er i København.

Bandet er dansk, men har også medlemmer fra Sverige og Italia, alle
erfarne musikere som har spilt bluegrass i flere år, mange har også vært
innom beslektede sjangere som irsk, zydeco, folk, rock, rockabilly,
country, etc. i sin musikerkarriere.

Spillestilen betegnes som Crossover grass, hvor det godt kan spilles
låter fra de nevnte sjangrene, men med tradisjonell instrumentering,
godt plassert på skuldrene til de gamle bluegrass-mestrene!

Bandmedlemmene er:
Brian Nohr Korsholm: Mandolin og vokal
Finn Jacobsen:            Flatpicking guitar
Magnus Edring:          5-string Banjo
Paolo Molinari:           Bass
Tommy Sloth:             Dobro, munnspill og vokal


SILVER LINING
I januar slapp americana-kvartetten Silver Lining sin debut-EP på Vestkyst Records. I’ll Be Waiting for You (In the Grey) fikk en varm mottagelse, og singelen «Grey» har passert 600 000 streams i Spotify. Debutplata er planlagt til januar 2017.

Silver Lining ble raskt tatt inn i varmen i Oslo, og har spilt på Norwegian Wood, KlubbØya og Camp Indie, i tillegg til supportjobber for Ryley Walker, Laura Gibson og Brent Cobb. EP-slippet ble markert med en miniturné som skaffet dem nye fans i øst, vest og i nord.

Silver Lining består av Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra Rattlers. De fire bandmedlemmene fant tonen i sin felles fascinasjon for Gillian Welch da de tolket hennes album Soul Journey på The Crossroad Clubs «Sunday Classics»-konsept i 2014. Siden da har de utarbeidet sitt eget lydbilde: Med klangen mellom gitar og vokal i fokus skaper Silver Lining en melodiøs og harmonisk base for sitt melankolske og dramatiske tekstunivers.

«Etter konserten våget jeg påstanden overfor redaktør Eiesland, om at dette – akkurat nå – er landets beste countryband.» Dust of Daylight

«Dette er akustisk og nedpå country av beste sort med DE harmoniene. […] Stine og Live synger som om de var Emmylou og Linda, Halvor blander seg i harmoniene hist og pist og løfter ting noen ekstra hakk, de akustiske gitarene klinger utsøkt og Bjørnar krydrer med sitt lekre dobrospill.» Mitt liv som Erik

«Jeg blir rett og slett varm innerst i hjerterota av tanken på at Norge har fostret fram en kvartett som dette. Om Sverige har fått fram First Aid Kit så er det ingen grunner i verden som skulle tilsi at vi trenger å være misunnelige på noe som helst vis. Vi har pinadø Silver Lining.» The Wilhelmsens

Media:
https://www.facebook.com/silverliningnorway/
https://vimeo.com/157932747
https://www.youtube.com/channel/UC5Fd3fd-j_ipqlKXDurWLqw
http://tidal.com/artist/8258026
https://open.spotify.com/artist/2fpiIE5NAH8HpcYthaxm97
https://soundcloud.com/user-285431100/sets/silver-lining-ep/s-dczaq

silverlining_small


BLÅSTRÅ
Blåstrå er en bluegrasstrio som ble dannet i samarbeid med «Den Kulturelle Skolesekken» i Telemark fylkeskommune, i 2015. De har turnert i over 90 barnehager på Østlandet og spilt på bluegrassfestivaler og kulturhus i det ganske land.

Blåstrå har skrevet morsomme norske tekster til gamle tradisjonelle bluegrass-sanger. Med banjo, gitar, kontrabass og trestemt sang, tar de barna med ut på tur i bluegrass verden og til deres favorittsteder i en aktiv- og publikumsvennlig konsertopplevelse. Sommeren 2017 ga de ut denne barneplata: Sanger fra fjerne fjell som finnes på Itunes, Spotify og Cdbaby.com

Facebook: https://www.facebook.com/blaastraa
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4ygTjF67GsPQoTOxJsqxTI?si=Q67Zpy5j

blaastraa


BROKELAND BULLETS
Brokeland Bullets er et Oslo-basert Country/bluegrass band som synger egenlagede låter på nynorsk og amerikansk. Med akustiske instrumenter og flerstemt harmonisang skaper de alltid god stemning med sin publikumskjære fremtoning.

Tekst og melodier henter inspirasjon fra et vidt spekter av kjente og kjære country, bluegrass og folk artister. De inspireres av Hank Williams hjertevarme, Bill Monroes sangharmonier, Ennio Morricones western preg og Odd Nordstogas musikalske sjarm.

Bandet har spilt inn to studio plater og turnert i inn-og utland. Bandet har spilt på norske festivaler som: Seljord Country, Vinstra, Risør Bluegrass for å nevne noen. I tillegg til to Europa turnéer, hvorav de ble kåret til Europas 2. beste bluegrassband i 2014 på EWOB i Nederland har de gjestet mange av Oslos scener.

BB


WINDING ROAD
Winding Road er en bluegrass/country-trio, som lar seg inspirere av tette harmonier, akustiske toner og melankolske tekster. To av medlemmene har tidligere spilt sammen i bandet Sweet Marie, hvor de fikk utvikle seg på både instrument, vokal og som låtskrivere. Mellom seg trakterer de gitar, mandolin, autoharpe og kontrabass, men det er vokalen som står i fokus i det nedstippede lydbildet.

De er for tiden i studio for å spille inn sin debutplate, som kommer til høsten!

Trine Skullestad Hølland –  Vokal, gitar, autoharpe
Øyvind Fredriksen –  Vokal, gitar, mandolin
Erlend Skullestad Hølland – Kontrabass, vokal


STRENGEPLUKK
Strengeplukk har siden 2015 gjort mange titalls konserter i fjern og nær. De har spilt på bluegrass-, rocke-, jazz- og dansefestivaler, samfunnshus og puber. De har spilt i Kristiansand, Svalbard, København og på European World of Bluegrass i Nederland. De har foreløpig gitt ut en EP og en singel, og nå i 2018 kommer deres første album – bestående utelukkende av egne låter. Bandets tekster er skrevet og framført på rungende sogning og på reportoaret står ellers en rekke instrumental-låter som henter inspirasjon fra mange ulike sjangre, men som samtidig beholder den «blågrasiøse» nerven.

Andreas Barsnes Onarheim – Mandolin/vokal
Nikolai Storevik – Fele/vokal
Thorbjørn André Bilstad Olsen – Banjo/vokal
Jakob Folke Ossum – Gitar/vokal
Vidar Starheimsæter – Kontrabass/vokal


GISLE HARR
Gisle Harr skriver egne låter på norsk inspirert av bluegrass/americana og er for tiden i sluttspurten med sin første soloplate. Han har spilt med ulike bluegrass- og country- konstellasjoner, bl.a. Lasso Elastique, Little Maggies og Rosenhoff Rodeo. Låtene er dels humoristiske, sorgmuntre og selvbiografiske.