Chapek
Viken
Bassanova
Vintage Guiter
Kynningsrud
Hornasas Musikk

Magnus Wiik & Open String Department

«Magnus Wiik er en av vår tids mest innovative og geniale musikktolkere» – Peter Sjöblom, Mono Magasin


Magnus Wiik debuterte som soloartist med to plater i 2020 til unison begeistring fra americana og folkemusikkpressen. Skjønt å kalle dette en debut er en underdrivelse; Magnus har vært en sterk stemme på scenen siden midten av 2000-tallet. Han markerte seg som banjospiller, låtskriver og multi-instrumentalist i det legendariske bluegrassbandet Julie & The New Favorites fra 2008. Siden har han jobbet med en lang liste av store navn innen bluegrass, jazz, irsk og norsk folkemusikk, og spilt på flere av de største scenene for denne musikken i Europa.

«Det en en norsk utgave av Béla Fleck, Ricky Skaggs og Tony Rice i én og samme person, og han heter Magnus Wiik» – Leiv Solberg, Folkemusikktimen

Som soloartist spiller Magnus en rekke strengeinstrumenter og synger, og med seg har han bandet Open String Department som har vært hans fremste samarbeidspartnere i femten år. Gjennom hundrevis av konserter har de skapt et sylskarpt samspill og et helt eget uttrykk som spenner fra drivende bluegrass til vare og transparente stemninger.

«What really struck me about this album was the fact that Wiik plays guitar, fiddle, banjo, mandolin, dobro, bass, cello, flute and keys to a very impressive level.» – Tabitha Benedict, Bluegrass Today

Aksel Jensen (kontrabass) er en av landets mest brukte bassister innen jazz og folkemusikk. Han er mye brukt som sessionmusiker og jobber med band som Game of Drones og Martin Högberg Trio.

Espen Bjarnar (gitar) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de helt sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene.

Band medlemmer:

Magnus Wiik – Banjo, dobro, mandolin, guitar

Aksel Jensen – Kontrabass

Espen Bjarnar – Gitar