Knut Hem

Knut Hem er ett velkjent navn i norsk musikkliv. Han har hatt en aktiv karriere gjennom 40 år, og har deltatt i utallige prosjekter og plateutgivelser. 

Knut spiller campkonsert torsdag. Vi gleder oss!

Mest kjent er han kanskje som trommeslager i Reidar Larsen sitt backingband «Storytellers», eller for de av oss som husker 90 tallet godt, trommeslager og dobroist i Bretteville. Og ikke å forglemme Respatexans, som var ett hett fenomen i klubbmiljøet i Oslo, og halte inn en velfortjent Spelemann i 2005. 

Knut plukket opp dobroen på slutten av 80 tallet, og har mer eller mindre lagt trommene på hylla til fordel for akustiske slidegitarer. Han er fast inventar i Øystein Sundes «Meget i Sløyd». Dette bandet har også gitt ut en egen plate under navnet Bluegrass Playboys. Han har hatt sitt eget prosjekt «Hemisfair» som har resultert i plateutgivelse og Spelemannsnominasjon. Han har også gitt ut tre plater under eget navn.

De siste årene har han nok beveget seg litt bort fra tradisjonell bluegrass, og beveget seg mer inn i crossover til jazz og elektronisk musikk. Han har gitt ut en plate sammen med den norske jazzpianisten Helge Lien, som har fått strålende anmeldelser, og gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. Hummingbird, som plata heter, er nå utsolgt, men heldigvis har de en ny plate på trappene. 

Knut sier selv at han er «søkende» på sjangerfronten, og til campkonserten på Strenger i Gress planlegger han å dele noe av denne søkeprosessen med publikum. Selv kaller han det «elektronisk ambient blues», og det i seg selv burde vel være nok til å vekke nysgjerrighet.