Hayde Bluegrass Orchestra

Hayde spiller lørdag 10. juli, og blir kveldens store attraksjon!

Vi er uendelig stolte over å få Hayde Bluegrass Orchestra til å avslutte sommerens Strenger i Gress. Bandet skulle egentlig vært på jobb på Dolly Parton’s Dollywood i sommer, men som vi vet er ikke turnélivet som det pleier. Men aldri så galt, da får vi gleden av å høre dem i stedet!

Hayde Bluegrass Orchestra spiller lørdag 9. juli, ca kl 21.00, på Gulsrud

Kjøp FESTIVALPASS her!


Oslobandet Hayde Bluegrass Orchestra ble til etter at noen av medlemmene så den Oscarnominerte, belgiske filmen «Broken Circle Breakdown» på kino, og overbeviste en venn om å gå til anskaffelse av en kontrabass for å bli med i et bluegrass-band som ennå ikke eksisterte. En av de første låtene de spilte inn var «Wayfaring Stranger», som var med på filmen, og den nådde raskt 250.000 visninger på YouTube, og ble deres døråpner ut i verden.

Bandet har passert 7 millioner avspillinger og kanalen deres har nå nesten 30.000 abonnenter.
Deres debutalbum «Migrants» har siden det ble sluppet i starten av mars, ligget 8 uker på Billboard-listene!

Bandet ble håndplukket til å spille på den digitale versjonen av International Bluegrass Music Awards (IBMA), som gikk av stabelen i slutten av september, og til våren venter turné i England.

Sommeren 2021 skulle bandet etter planen reist over til USA og vært husbandet i Dolly Parton sin fornøyelsespark, Dollywood, etter å ha blitt kontaktet av folkene som driver parken. Der skulle de spilt for mellom 600 -1000 mennesker seks dager i uken, i fire-fem uker, men dette blir nå ikke noe av grunnet situasjonen verden nå befinner seg i.

Bandet beveger seg ikke overraskende innenfor bluegrass- og americanasjangeren, men henter også inspirasjon fra folkrock, pop, samt irsk, keltisk og norsk folkemusikk. Norwegian bluegrass er kanskje den enkleste måten å beskrive lydbildet deres på.

På deres nye plate «Migrants» får du flerstemt sang, umiddelbare melodier og både låter med godt driv og nydelig ballader. Albumet har en nomadisk lengsel etter å reise som en gjennomgående rød tråd, reise bort, reise til, reise i sjelen, rømme, eller lete etter noe bedre.

«Migrants har blitt et av årets aller beste album», Dust of Daylight

«Migrants er et godt debutalbum som viser at Hayde Bluegrass Orchestra har originalitet. Jeg sammenligner dem med Nickel Creek og stjernene Alison Krauss + Union Station.», Musikknyheter.no

«Hayde Bluegrass Orchestra nøyer seg ikke med drypp av norsk folkemusikk i sin eklektiske miks. Det hviler en keltisk ånd over enkelte låter. Gitarspillet og ståbassen tar i tillegg noen avstikkere ned fra fjellene i Appalachia, til storbyens innrøkte jazzbuler. Det briljante sporet «My Heart and Soul (on Love)» er en liten musikalsk roadtrip alene.», iTromsø

«Albumet til Hayde Bluegrass Orchestra er så helstøpt at det nesten ikke er til å tro.», Dagsavisen

«Hayde Bluegrass Orchestra er noe sånt som en helt umulig drøm om hva norske musikere kan få til – på amerikansk.», Musikkavisen Puls

Velkommen til Hayde Bluegrass Orchestra sin verden!