Gammalgrass (NO)

Gammalgrass er en supertrio i ordets rette forstand, der Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan gir seg bluegrassen, folkemusikken og en hel del annet i vold, med en forførende cocktail av takt, tone og dødsforakt.

Gammalgrass er vår headliner lørdag 9. juli! Spillstart ca kl. 21:00. Vi gleder oss!

Trioen har spilt land og strand rundt i Norge, i tillegg til turneer i Tyskland og Europa, og er kjent for ublu musisering på høyt plan, der tempoet til tider er like kjapt som stilartsskiftene. 

Musikantene Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan er av de beste (og mest spillesugne) i kongeriket, og sammen utgjør de et sprudlende ensemble, som med humor og overskudd tar oss med på en reise i et hittil lite utforsket musikalsk landskap – der de fleste taktarter og sjangre blir utsatt for mer eller mindre respektløse tolkninger. 

KJØP BILLETTER HER: FESTIVALBILLETTER SIG 2022

Gammalgrass – Foto: Andreas Ulvo

Stian Carstensen – trekkspill/fiolin/gitar/banjo

Stian lærte å spille trekkspill som ni-åring og turnerte allerede i USA som 11 åring og gjorde suksess med sin egen melodi «If I only could get a little Lefse». Hans store interesse for bulgarsk, indisk og amerikansk tradisjonsmusikk har medført en rekke studieopphold i de respektive land og bidratt til å utvikle en særdeles mangfoldig og original musikant, etter manges mening en av landets mest virtuose sådanne.

CV-en hans omfatter en rekke utgivelser i eget navn, samt samarbeid med navn som Mike Patton, Joshua Redman ,Bireli Lagrene, Michael Brecker, Djano Bates, Stefano Bollani, samt mange andre og han har vært med på over 100 album innen ulike musikksjangere. Men, mest kjent er han som frontfigur i bandet Farmers Market som bl.a. er vinnere av Spellemannsprisen i åpen klasse. Bandet har turnert Japan, USA og hele Europa.

Stian Carstensen – Foto: Andreas Ulvo

Ola Kvernberg – fiolin/bass

Ola er kjent for sitt virtuose string-swing-spill og sin evne til å ubesværet bevege seg mellom ulike sjangre. Han begynte å spille folkemusikk i ung alder, og ble klassisk skolert gjennom den kommunale musikkskolen. Da han var 16 begynte han å spille jazz, og ble senere utdannet ved Jazzlinja (NTNU), og ble spontant kjent etter et møte med Hot Club de Norvège i 2000 under den årlige Django festivalen i Oslo.

Ola Kvernberg er med årene blitt et fyrtårn i norsk jazz, bl.a. gjennom storsuksessen Steamdome, og selv om han er en fiolinist med bakgrunn fra folkemusikken, må han anses som en virtuos, bredfavnende jazzfiolinist med kreativ nysgjerrighet på pop, rock og alle andre musikkformer. Han er en prisvinnende filmmusikkkomponist (Både Amanda og den svenske Guldbaggen), mottager av spellemannsprisen og DnbNorprisen, har spilt med bl.a. Pat Metheny, JimmyRosenberg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Philip Catherine og Thomas Dybdahl, i tillegg tilegne prosjekter, og duosamarbeid med bl.a. Joshua Redman.

Ola Kvernberg – Foto: Andreas Ulvo

Ole Morten Vågan – kontrabass

Ole er i likhet med de to andre utdannet ved jazzlinja , og har gjort seg bemerket på den norske jazzscenen som både bassist og komponist/ arrangør, og de siste årene som kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester. Han har spilt med alle som kan krype og gå i det skandinaviske jazzmiljøet, i tillegg til opptredener med sine egne band Motif, The Deciders, og som medspiller i alt fra Susanne Sundfør til Joshua Redman Trio.

Han mottok DnbNor ́s store musikerpris på Kongsberg jazz i 2009, og vant nylig spellemannsprisen 2021 sammen med Maria Kannegaard Trio. Har eller spilt med John Scofield, Audun Kleive, Terje Rypdal, Tore Brunborg, Jonas Kullhammar, Kresten Osgood, Christian Wallumrød og Bugge Wesseltoft, og ensembler som Håvard Wiik Trio og TeamHegdal.

Ole Morten Vågan – Foto: Anders Ulvo

KJØP BILLETTER HER: FESTIVALBILLETTER SIG 2022