Drolsum Stasjon

Vi i Strenger i Gress er veldig stolte av å kunne ønske Drolsum stasjon velkommen tilbake til festivalen som siste band ut fredag.
Det var strålende suksess og stormende jubel i 2016, da de sist var på besøk. Dette blir en fest!

Drolsum Stasjon spiller fredag 12.juli
Kjøp BILLETTER/Buy TICKETS

Foto: Torgrim Gotland Bakke

Etter å ha tatt navnet fra en nedlagt togstasjon langs Tyrifjorden er Drolsum Stasjon inne i sitt niende år som leverandør av norsk bluegrassmusikk til det ganske land! Sekstetten fra Hønefoss har siden 2010 avholdt over 200 konserter fra Svalbard til Nederland – og alt imellom. Publikum lar seg stadig fenge av låtene som blir fremført på norsk, og strekker seg fra tradisjonelle bluegrasslåter med både triste og morsomme tekster, til mer visepregede låter der savn, kjærlighet og håp er sentrale temaer.

Drolsum Stasjon har gitt ut to album og fem singler. Høsten 2016 slapp de andrealbumet «Opptur» hvorfra singelen med samme navn var B-listet på NRK P1 i 12 uker, i tillegg til A-listing på Ordentlig Radio, P5 Fosen, Radio Hallingdal, Radio Randsfjord og Radio Riks Oslo. Låta har også så langt blitt strømmet mer enn 100 000 ganger på Spotify.

«En av de beste sidene ved albumet er tekstene, som er velskrevne og intelligente. Et solid album fylt med meningsfulle, fengende, fremtidige slagere. Drolsum Stasjon er tilbake!»
Ringerikes Blad om plate #2; Opptur

Jeg pleier å si at etter min erfaring, gjør banjo deg klokere, lykkelig og bedre altså noe av det bedre innen sin genre. Ergo bør du gå og se Drolsum Stasjon. Det handler om livskvaliteten din. og det er som sagt en glede å lytte til dem» Det kan du sitere meg på!»
Mathias Hilmar Iversen, ILA Auto

Foto: Torgrim Gotland Bakke

I 2019 er Drolsum Stasjon inne i sluttfasen av innspilling og miksing av sitt tredje album. Utgivelsesdatoen er ennå ikke satt, men bandet lover et album med både spennvidde og et tidvis annerledes lydbilde. Produsent og tekniker er denne gangen Kenneth Moen Lewis som tidligere har samarbeidet med blant annet Bjørn Eidsvåg, Gitarkameratene, M2M, Span, Ine Wroldsen, Ida Maria og Ole Paus.

Sagt om Drolsum Stasjon:

«Fra første låt på menyen kunne gutta vise til et høyt nivå innen sin sjanger, det var alle fornemmelser; fra full galopp med hissige hestevrinsk og lærfrynser, til lukten av høy og hestepærer i en støvete, glovarm solnedgang. Skikkelig stemning, med andre ord!»
Anette Marcelle Hallquist, Ringerikes Blad

«Det låter veldig bra, og de synger bedre enn mange andre»
Terje Kinn, Meget i Sløyd/Øystein Sunde

«Drolsum Stasjon fikk avslutte og fikk det virkelig til å svinge mellom tømmerbygningene og i publikum. Flere gikk sjøsjuke hjem.»
Henning Olsen, arrangør av Hivjukonserten

«Lykkepille med bluegrassmak!»
Tor Arne Johnsen, radioprofil og komiker

«Et fantastisk liveband som treffer midt i hjertet!»
Ringerikes Blad

Drolsum Stasjon er:
Olav Risan (gitar & vokal)
Jørgen Tangen Bendikssen (fele & vokal)
Morten Kleven (dobro & vokal)
Åsmund Felberg Johnsen (gitar & vokal)
Ole Kristian Odden (mandolin, cello & vokal)
Bjørn Wiggo Engen (kontrabass)

Hjemmeside: drolsumstasjon.no
Facebook: facebook.com/drolsumstasjon
Youtube: youtube.com/user/drolsumstasjon
Instagram: instagram.com/drolsumstasjon/
Twitter: twitter.com/drolsumstasjon
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0VLTmTUWThjqetMkbszVHg

Foto: Torgrim Gotland Bakke