Buster Sledge

Fredag 9. juli inntar Buster Sledge scenen på Strenger i Gress. De er alle tre etablerte musikere i bluegrass-miljøet og begynte å spille sammen august 2019. Buster Sledge er første band ut på fredagen, og åpner slik bluegrassballet. Vi gleder oss!

Buster Sledge spiller fredag 9. juli, ca kl 18.30, på Gulsrud

Kjøp FESTIVALPASS her!

Fra varme Turlock, California, reiste amerikaneren Michael Barrett Donovan hele 8000 kilometer til Oslo i Norge, og startet trioen Buster Sledge med Mikael Jonassen og Jakob Folke Ossum. På tross av at medlemmene har vokst opp i forskjellige kulturer og med et helt hav mellom seg, har de likevel én ting til felles – en forkjærlighet for bluegrass og amerikansk folkemusikk. Det originale repertoaret deres trekker inspirasjon fra medlemmenes ulike bakgrunner og blander sjangre fra det tradisjonelle til det moderne – men holder hele tiden den ærlige historiefortellingen fra country og bluegrassmusikk i live.

I juni 2020 slapp de debutalbumet Spirit, og i 2022 kommer andreplata Call Home.

Foto: Jørgen Nordby

Michael Donovan fele/vokal:
Michael vokste opp i California og jobbet flere år som frilansmusiker i New York City, helt til han som kjærlighetsflyktning flyttet til Oslo høsten 2019. Det tok ham ikke lang tid å infiltrere hovedstadens bluegrasscene, få jobb som bassist i kvintetten Blue Tram og starte den progressive bluegrasstrioen Buster Sledge.

Mikael Jonassen – banjo/vokal:
Etter å ha blitt landets første utdannede banjospiller, har Mikael de siste årene jobbet som frilans musiker i Oslo. Han har spilt i masse band og vært vikar i enda flere. I tillegg til å spille i Buster Sledge, er Mikael fast medlem i blant annet Blue Tram, Deku Trio, The Fretworkers, Moving Day og Jenny Augusta. Han jobber også som banjolærer på Grasrota Musikkskole, og organiserer bluegrasskonserter og -jammer i Oslo.

Jakob Folke Ossumgitar/vokal:
Da Jakob studerte jazzgitar i Stavanger var han med å starte bandet Strengeplukk, som har turnert land og strand de siste årene. Etter å ha forlatt Stavanger har han fort etablert seg som en svært ettertraktet gitarist i Oslo, og er ofte å se på nattbussen hjem fra bluegrassjam. Jakob jobber også som gitarlærer på Grasrota Musikkskole.


Hjemmeside: bustersledge.com

Facebook: http://facebook.com/BusterSledge

Instagram: http://instagram.com/BusterSledge

Sjekk Buster Sledge sin låt Spirit her: