Konsertprogram 2017

Torsdag 13.juli
20:00
: Kirkekonsert i Gulsrud kirke med Middlewood Band

Fredag 14.juli kl 19:00
The Fretworkers
Akaustisk Soda
The Original Five(SE)

Lørdag 15. juli
13:00 Barnekonsert med Lucky Lips

Lucky Lips spiller både rask og sakte, glad og trist. På denne konserten spiller de sanger fra den siste plata si og snakker blandt annet om hvor rart det er at raske sanger noen ganger er de aller tristeste. Også blir det banjo – masse banjo!

Fra kl 18:00:
Åpen scene
Headliner: Lucky Lips(NO)

Lucky Lips

LuckyLips_logo.jpeg

I 2011 vant Lucky Lips #1 European Bluegrass Band som første og eneste norske band noensinne. De neste årene fulgte turnering, innspilling i USA, By:Larm og div EP/singelslipp.

Så – Våren 2016 ble endelig singelen ”Through Everything” sluppet, og etter listing hos både NRK P1, NRK P13 og Ordentlig Radio roterte den hele sommeren og høsten på landets radioer. Singelen ”Coming Home” ble sluppet i august samme året, også den listet på NRK P1 og OR. September samme år ga bandet ut albumet ”Coming Home”, innspillt i samarbeid med co-produsent Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, Lionheart Brothers). En meget countryinspirert plate hvor bandet i stor grad har forlatt bluegrassplattformen til fordel for et mer elektrisk og utvidet lydbilde. Banjoen ligger likevel fremdeles som et definerende element av bandets sound. De gode anmeldelsene lot ikke vente på seg og Lucky Lips posisjonerte seg fint inn som noe av de fremste landet har å by på av americana. Likevel har de ikke glemt sine røtter i bluegrassen- vi er spente på hva de har å by på under årets festival!

The Original Five

The Original Five bilde

The Original Five kommer fra Malmö i Sverige og de fant hverandre gjennom en felles interesse for bluegrass i 2010. De spiller tradisjonell bluegrass, men er ikke redde for å legge til mer moderne elementer. The Original Fives egne låter er en stor del av repertoaret og de har gitt ut 3 plater på Rootsy. Bandet har spilt land og strand rundt på festivaler, fester, i bryllup og på puber i Sverige, Europa og USA.

http://theoriginalfive.se/music/

Dan Englund: bass/vocals
Johan Malmberg: banjo/fiddle/vocals
Daniel Olsson: dobro
Jonas Svahn: guitar/vocals

AKAUSTISK SODA

Akaustisk Soda kan kanskje best beskrives som et samfunnsnyttig/unyttig (stryk det som ikke passer) og selektivt-aktivt bluegrasskollektiv uten fast bopel. Antall medlemmer har opp gjennom årene vært høyst varierende, men i sentrum av kollektivets musikalske begivenheter har man alltid funnet to av nestorene i det norske bluegrassmiljøet, felespiller Øystein Fosshagen og mandolinist Håkon Askeland. En konsert med Akaustisk Soda inneholder derfor gjerne alt fra tradisjonelle og utradisjonelle bluegrass-låter med fullt band til halsbrekkende jazzgrass for to mandoliner.
Akaustisk Soda var fast innslag på Risør Bluegrassfestival helt fra starten i 2002 til festivalen ble lagt ned i 2013. Nå samler Øystein og Håkon nok en gang sammen et knippe gode venner for en festkonsert på Strenger i Gress.

Shades on, it’s ganna be a bumpy ride!

Middlewood Band

Middlewood Band ble startet av Marius Midtskogen i 2008 etter å ha vært en del av rockemiljøet i Drammen i mange år. Bandet skriver egne låter, i sjangeren singer/songwriter, hvor det utelukkende brukes bluegrass instrumentering. De blander inn tradisjonelle og moderne bluegrasslåter for å skape varierte konserter med variert materiale, hvor den gode musikkopplevelsen står i fokus.

De siste årene har bandet spilt mange konserter og opptrådd på festivaler. Deres første innspilling med dertil utgivelse «In the Woods» kom i mars 2015. Utgivelsen er kun tilgjengelig som elektronisk distribusjon via Apple Music, Spotify med flere, og inneholder utelukkende originalt materiale.

MWB består av sju medlemmer, hvor det viktigste er samspill, trøkk og glede i musikken.

Morten Marstein, kontrabass/vokal
Line Johannessen, vokal
Morten Nymoen, mandolin/dobro/vokal
Dag Ivar Caspersen, gitar/mandolin/banjo
Tore Kaspersen, banjo/vokal
Åsa Ringborg, fele
Marius Midtskogen, vokal/gitar

Sammen spiller de en blanding av moderne og tradisjonell bluegrass og akustisk country.

Webside: www.middlewoodband.com
Facebook: https://www.facebook.com/MiddlewoodBand
Spotify: http://spoti.fi/2pi0pA5
iTunes: https://itun.es/no/rSyY5
AppleMusic: http://apple.co/2oJcs7D